Blogs

Als je je wilt ontwikkelen, vind je bij Accare een goede werkplek

Geplaatst door GGZ Noord
januari 31, 2022 –

“Jongeren zijn nog volop in ontwikkeling. Je kunt een belangrijke bijdrage leveren aan hun toekomst,” vertelt Ilona Feikema senior groepsbehandelaar bij Accare.

Ilona Feikema is senior groepsbehandelaar op de kliniek in Smilde. “Ik heb een gevarieerde baan”, vertelt ze. “Ik werk twee dagen per week op de kliniek. De andere twee dagen werk ik als teamcoördinator, verzorg ik de screening van aanmeldingen bij het aanmeldbureau en ben ik op pad voor ambulante zorg. Als je er voor openstaat en initiatief neemt, kun je je bij Accare goed ontwikkelen.”

Elke dag is anders

Op de kliniek in Smilde worden jongeren gemiddeld tussen de 12 en 18 jaar intensief klinisch behandeld. Ilona: “Ze komen gemiddeld drie tot vier weken bij ons voor een intensief behandeltraject, waar mogelijk gaan ze in de weekenden naar huis. De jongeren hebben vaak complexe problemen. Ze kunnen last hebben van trauma- , angst-, en stemmingsklachten en/of ontwikkelingsproblemen. Vaak zijn er ook problemen in de thuissituatie. Door deze problemen worden ze in hun dagelijks leven fors belemmerd. Het doel is dat jongeren na de klinische behandeling verlichting ervaren in hun klachten en waar nodig binnen poliklinische zorg verder kunnen worden behandeld.”
Jongeren

Ilona vindt het werken met deze jongeren erg leuk. “Ze zijn nog volop in ontwikkeling en je kunt een belangrijke bijdrage leveren aan hun toekomst. Jongeren willen graag van hun klachten af.” Ilona ziet dat jongeren opknappen en ze net dat zetje krijgen om weer verder te kunnen. Soms in grote stappen, soms in iets kleinere stappen. “Het blijft bijzonder om te zien dat jongeren na een behandeling een stuk minder last hebben van herbelevingen, beter slapen of zich lekkerder in hun vel voelen. Daar doe je het voor! Doordat er bij de start en tijdens de behandeling verschillende meetinstrumenten worden gebruikt en doelen worden geëvalueerd, kunnen jongeren ook zelf zien welke voortgang ze hebben geboekt

Het mooie is dat we alleen werken met behandelingen die wetenschappelijk bewezen zijn. Er is veel expertise in huis en de lijnen zijn kort.

Ilona Feikema, senior groepsbehandelaar

Ontwikkelen

Ilona is trots op haar werkplek. “Accare heeft zowel klinisch als poliklinisch een groot aanbod. Dat maakt Accare een interessante werkgever. Het mooie is ook dat we alleen werken met behandelingen die wetenschappelijk bewezen zijn. Er is veel expertise in huis en de lijnen zijn kort. De afgelopen periode heb ik veel geleerd. Ik heb een opleiding voor cognitief gedragstherapeutisch werker gevolgd, die mij goed is bevallen. Mijn functie is uitdagend en afwisselend, en ik vind het erg leuk dat er bij Accare altijd ruimte blijft om je te ontwikkelen.”

Op maat

“Omdat er vaak meerdere problemen spelen, vinden we het heel belangrijk om te begrijpen waardoor deze zijn ontstaan”, zegt Ilona. “We kijken goed hoe we een behandeling op maat kunnen bieden. De jongeren volgen een intensief dagprogramma. Een belangrijke taak voor ons als groepsbehandelaren is jongeren blijven motiveren voor de behandeling. We geven ze inzicht in en uitleg over hun klachten en wat nodig is om hun doelen te bereiken.”