GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG GGZ-opleidingsplaatsen hbo-Verpleegkunde, met baangarantie

Wil je opgeleid worden tot hbo-verpleegkundige binnen de geestelijke gezondheidszorg? Dan is dit je kans!

De vijf noordelijke GGZ-instellingen (GGZ Friesland, FPC Van Mesdag, Lentis, GGZ Drenthe en Verslavingszorg Noord Nederland) trekken al enige jaren samen op bij het opleiden van GGZ-verpleegkundigen en investeren op die manier in het waarborgen van goed opgeleide en voldoende professionals voor deze boeiende tak van de gezondheidszorg. Deze ronde bieden vier van de vijf organisaties per september 2022 een aantal hbo-V opleidingsplaatsen aan. Wil je aan de slag bij GGZ Drenthe, GGZ Friesland, Lentis of VNN? Solliciteer dan op deze vacature voor de opleiding hbo-Verpleegkunde.

In deze wervingsronde zoeken we voor FPC Van Mesdag geen nieuwe kandidaten.

Wat mag je verwachten?

In samenwerking met NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden, Hanzehogeschool Groningen of Windesheim Zwolle verdiep en verbreed je jouw vakkennis en kunde. In een periode variërend van 2,5 tot 4 jaar (afhankelijk van jouw vooropleiding) word je opgeleid tot hbo-verpleegkundige. Tijdens deze leerperiode combineer je leren en werken. Omdat je werkzaam bent in de geestelijke gezondheidszorg ligt de focus op complexe problematiek op diverse levensterreinen (psychisch, lichamelijk en sociaal functioneren). Gedurende dit opleidingstraject werk je minimaal op twee verschillende afdelingen binnen de door jou gekozen instelling.

Wij bieden:

 • Een leer- en arbeidsovereenkomst van minimaal 28 uren per week (inclusief een vergoeding van minimaal 4 uren per week voor lesdagen en studietijd);
 • Tijdens het volgen van de opleiding een salaris van maximaal bruto € 3101,-;
 • Een vast contract als je je diploma behaald hebt;
 • Volledige vergoeding van collegegeld en een boekenbudget;
 • Persoonlijke begeleiding;
 • Alle andere voordelen die zijn opgenomen in de CAO GGZ.

Wij vragen

 • Een afgeronde opleiding mbo-Verpleegkunde met BIG-registratie, een afgeronde hbo-opleiding SPH, MWD of Social Work met uitstroomprofiel Zorg. Of je bent bezig met de opleiding hbo-Verpleegkunde en je start in september in het vierde jaar;
 • Sociale vaardigheden, je kan goed plannen en organiseren, je hebt een onderzoekend en reflectief vermogen, je bent stressbestendig, resultaatgericht en je kan goed samenwerken.
 • Affiniteit met verplegen van psychiatrische patiënten en de geestelijke gezondheidszorg sector in het algemeen.

Mail, bel of app ons

Voorlichting

Er worden twee voorlichtingen gehouden via Ms Teams op 24 maart:

 • van 14.00 – 14.45
 • en van 15.00 – 15.45 uur.

Opgave via: leerhuis@ggzfriesland.nl met vermelding van je tijdslot, dan krijg je een uitnodiging via Ms Teams.

Reageren?

Heb je interesse in één van de opleidingsplaatsen? Stuur dan een motivatiebrief en je curriculum vitae vóór 3 april 2022 naar de instelling van je voorkeur via onderstaande links:


De sollicitatiegesprekken worden gehouden in week 15 en 16. Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.